Kurban

Myanmar’a bağlı Arakan eyaletinde Müslümanların yaşadığı kamplarda ve bölgeye yakın yetimhanelerde kurban kesimleri gerçekleştirildi. Müslümanlara yapılan zulmün hiç bitmediği bu coğrafyada kesilen kurbanlar kapı kapı dolaşılarak mağdur insanlara dağıtıldı.

Bayramın birinci günü, Bangladeş-Myanmar sınırındaki dünyanın en büyük mülteci kampı olan ve 1,5 milyon Arakanlının bulunduğu bu kampın içinde 2 farklı bölgede yaklaşık 4.200 aileye et ulaştırıldı.

Bayramın ikinci günü kamplara yakın, ama kampların dışında Cox's Bazar (Bangladeş) bölgesinde 2 farklı yetimhane ve medreseden (biri kız yetimhanesi) ilk yetimhanedeki 600 öğrenci ile diğer yetimhanedeki 2500 öğrencinin yıl boyunca bu kurban etlerinden faydalanabilmeleri için kurbanlar yetimhanelere bağışlandı.

Paylaş